Környezetismereti táborok általános iskolásoknak

» KÉPGALÉRIA
Beköszöntött a tábori hangulat 2012. júliusában a magyarországi Ópusztaszerre, 2012. augusztusában pedig a romániai Nadrágra, hiszen egyhetes programok zajlottak a „Vissza a természethez!” – Természeti értékeink közös védelme és bemutatása című projekt keretében. Összesen 20-20 magyar és román diák vett részt az uniós segítséggel megvalósult programokon, amelynek célja a környezeti nevelés és a gyerekek természettel közelebbi kapcsolatának elősegítése volt. Élményekkel telve tértek haza Temesvárra, Mohácsra, Szegedre és Ópusztaszerre azok a gyerekek, akik részesei voltak a változatos programsorozatnak.

A programok során a szakértők játékos formában, a gyerekekhez minél közelebb hozva, minél könnyebben befogadható módon igyekeztek megismertetni a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet és a Bánát természeti értékeit. Ezen kívül a környezettudatos életmód, a „zöld gondolkodás” felé is terelgették a diákok világlátását. Hosszú távon a cél a fenntartható fejlődés szükségességének tudatosítása a fiatal generációkban.

A táborokról képes beszámoló az alábbi linken érhető el:

Ópusztaszer (HU)
https://docs.google.com/file/d/0B7R2d5FudB3CQmZMQmNFQy1RYWc/edit

Nadrág (RO)
https://docs.google.com/file/d/0B7R2d5FudB3CbjhPbkdqaml4WGM/edit

« VISSZA


www.huro-cbc.eu | www.hungary-romania-cbc.eu 
2011 © Minden jog fenntartva. | Jelen weblap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját, a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával valósul meg.